Parasta palvelua puumestasta!

Sitä mieltä asiakkaamme ovat.

Ale!
5/5

28x95 HLL Lattialauta Kuusi talouslaatu, 18-22 %

1,49  / jm

2456 varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

28×95 HLL Lattialauta Kuusi talouslaatu on 28 mm paksu ja 95 mm leveä, vajaasärmäisestä kuusilaudasta höylätty, talouslaadun päätypontattu mökkikuiva lattialauta. Tuotetta käytetään yleisimmin toisarvoisissa puulattioissa, kuten ulkorakennuksissa, vajoissa, leikkimökeissä yms.

Talouslaadun tuotteissa sallitaan vikoja.

Tämän tuotteen hinta ja saldo vain verkkokaupassa ja Ylivieskan myymälässä. Kysy Raahen myymälän hinta ja saatavuus suoraan myymälästä.

Kuvaus

28×95 HLL Lattialauta Kuusi talouslaatu on 28 mm paksu ja 95 mm leveä, vajaasärmäisestä kuusilaudasta höylätty, talouslaadun päätypontattu mökkikuiva (kosteus 18 – 22 %) lattialauta. Tuotetta käytetään yleisimmin toisarvoisissa puulattioissa, kuten ulkorakennuksissa, vajoissa, leikkimökeissä yms. Päätypontin ansiosta lattialaudan hukkapalat jäävät vähäisiksi. Päätypontatuille lattialaudoille suosittelemme laskemaan 5 % hukkavaraa.

Talouslaadun tuotteissa sallitaan vikoja.

Miksi puulattia

Aito puulattia on itsensä näköinen, jäljittelemätön ja aina yksilöllinen. Se tuo sisustukseen kodikkuutta ja lämpöä, mitä mikään muu lattiamateriaali ei voi tuoda. Paljaan jalan alla aito puulattia on talvella miellyttävän lämmin ja kesällä viileä.

Massiivipuiset lattialaudat ovat melko paksuja ja tarvittaessa ne kestävät useita hiontakertoja, jonka jälkeen ne näyttävät jälleen kuin uusilta. Uusi puulattia tuoksuu miellyttävälle, mutta siitä ei vapaudu huoneilmaan epäterveellisiä aineita tai yhdisteitä.

Lankkulattia voidaan käsitellä petsillä lakalla, öljyllä, vahalla tai maalilla. Suosituin käsittely on lakkaaminen kirkkaalla tai kuultavalla lakalla. Ulkonäöllisesti tasapainoisin tulos saadaan, kun valitaan kuultavan lakan sävy läheltä puun omaa sävyä.

Tyypilliset lattialaudat

Lattialaudat ovat paksuudeltaan yleisimmin 28 mm ja leveydeltään 95 mm. Myös muita kokovaihtoehtoja on valittavissa. Suosituimmat puulajit ovat mänty ja kuusi. Kuusi on vaaleampi, kuin mänty, joka myös tummuu ajan saatossa. Tummumista vähentääkseen lattiat suositellaan käsiteltäväksi värillisellä, UV-valolta suojaavalla lakalla tai vahalla.

Lattialautojen asennus

Puulattian kosteusliikkeiden vähentämiseksi on tärkeää, että lattialautojen kosteuspitoisuus asennushetkellä vastaa huoneen keskimääräistä kosteutta. Jos puutavara asennetaan tätä kosteampana, voi lautojen väliin syntyä suuria rakoja.

Massiivipuisia lattialautoja asennettaessa tulee ottaa huomioon puun eläminen. Kuivuessaan puu kutistuu ja kostuessaan se laajenee. Lämpimiin sisätiloihin kannattaa valita erikoiskuiva (puusepänkuiva) lattialauta, jonka kosteus on 6-10 % ja mökkiin tai varastoon mökkikuiva (18-22 %) lattialauta. Mikäli lattialaudan kosteus asennushetkellä on suurempi, kuin asennustilan keskimääräinen ilmankosteus, syntyy lattialautojen väleihin rakoja. Suosittelemme, että lattialautojen kosteuden annetaan tasoittua ennen asennusta.

Suositeltava koolausväli lattialaudalle on 40 mm. Suosittelemme lattialautojen asennukseen 4,2×75 hobau (pienikantainen) ruuveja. Aloita ruuvaamalla ensimmäinen lauta naaras puoli seinää vasten, niin että seinään jää noin 10 mm rako. Ensimmäinen lauta voidaan kiinnittää päältä siten, että lattialista peittää ruuvin kannan. Seuraavien lautojen kiinnitys tapahtuu ruuvaamalla kiinnitysruuvi vinosti uros pontin kiinnitysurasta. Katso tarkemmat asennusohjeet tästä.

Hyvistä syistä – Puumesta palvelee sinua myös verkossa, juuri silloin kun sinä haluat, kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Tervetuloa ostoksille!

Puutavarassa pituusmitat vaihtelevat. Yleisimmät varastopituutemme ovat välillä 3,6 – 6 metriä. Pituusmitat vaihtelevat 300 mm välein (jalka). Varmista pituudet kaupasta.

Puumestalta voit hankkia laadukasta puutavaraa kaikkeen rakentamiseen. Puutavara on PEFC-sertifioitua. Meiltä saat puutavaran halutessasi myös katkottuna ja kotiin kuljetettuna.

Tekniset tiedot

Tuote: 28×95 HLL Lattialauta Kuusi talouslaatu
Paksuus: 28 mm
Leveys: 95 mm
Menekki: 11,8 metriä/m2
Pituus: 3,6 – 4,8
Ponttaus: Ympäriinsä pontattu, myös päätypontti
Puulaji: Kuusi
Pinta: Sileä, mikroviiste
Kuivuus: Mökkikuiva, 18-22 %
Käyttökohteet: Mökit, leikkimökit, ullakot, piharakennukset yms.
Menekki: leveys (m) x pituus (m) x 11,8 m/m2 x 1,05 (hukkavara)

Valmistajan kotisivu

Puuinfo lattialauta

Katso myös muut lattialaudat

Lisätiedot

Paino 1,35 kg
Mitat 1000 × 95 × 28 mm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “28×95 HLL Lattialauta Kuusi talouslaatu, 18-22 %”