Liimapuulevy

Liimapuulevy on puulevy, joka on valmistettu liimaamalla yhteen ohuita puulamelleja. Liimapuulevy on kevyt, kestävä ja helppo työstää. Niitä käytetään usein huonekalujen, portaiden, hyllyjen ja työtasojen valmistukseen. Liimapuulevyt ovat myös ekologisia, sillä ne hyödyntävät puun pieniä osia ja vähentävät jätettä.

Erilaisia ja eri kokoisia liimapuulevyjä

Liimapuulevyjä on saatavilla eri puulajeista, kuten mänty, kuusi, koivu, tammi yms. Eri puulajit antavat liimapuulevyille erilaisia ominaisuuksia, kuten väriä, kovuutta, syykuvioita ja pintarakennetta. Liimapuulevyjen paksuus vaihtelee yleensä 18-40 millimetrin välillä. Varastoimiemme liimapuulevyjen koko on yleensä 300-600 mm leveä ja 3000 mm pitkä, mutta leikkaamme ne tarvittaessa haluamaasi kokoon.

Liimapuulevyjen pintakäsittely

Liimapuulevyjen pintakäsittely riippuu niiden käyttötarkoituksesta. Liimapuulevyt voidaan maalata, lakata, öljytä, vahata tai petsata haluttuun sävyyn. Pintakäsittely suojaa liimapuulevyjä kosteudelta, lialta ja kulutukselta. Pintakäsittely voi myös korostaa liimapuulevyjen luonnollista kauneutta ja syykuvioita.

Työstö ja kiinnittäminen

Liimapuulevyjen työstö onnistuu tavallisilla käsityökaluilla, kuten sahalla, poralla, höylällä ja hiomakoneella. Liimapuulevyjen liittämiseen voi käyttää ruuveja, nauloja, kulmarautoja tai liimaa. Liimapuulevyjen työstössä on hyvä huomioida puun suunta, sillä se vaikuttaa liimapuulevyjen lujuuteen ja taipumiseen.

Liimapuulevyt ovat monipuolinen ja edullinen materiaali, josta voi rakentaa erilaisia kodin kalusteita ja sisustuselementtejä. Liimapuulevyt ovat myös laadukkaita ja pitkäikäisiä, kun niitä huoltaa ja käsittelee oikein.

Puumesta verkkokauppa

Hyvistä syistä – Puumesta palvelee sinua myös verkossa, juuri silloin kun sinä haluat, kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Tervetuloa ostoksille! [/read]

Tuotteet