HRP

HRP eli hirsipaneeli on perinteinen sisä- tai ulkoverhouspaneeli, jota käytetään sekä moderneissa, että perinteisissä rakennuksissa sisustuspaneelina tai ulkoseinäpaneelina. Hirsipaneelit valmistetaan yleisimmin kuusesta tai männystä. Hirsipaneelit ovat yleensä leveitä ja sillä saadaan näyttävyyttä, elävyyttä ja luonnollista kauneutta. Sisäkäyttöön tarkoitetut hirsipaneelit myydään yleisimmin puuvalmiina ja ne voidaan käsitellä normaaleilla sisäkäyttöön tarkoitetuilla pintakäsittelyaineilla. Ulkokäyttöön tarkoitetut HRP ulkoverhouspaneelit saat meiltä tilaamalla puuvalmiina, pohjamaalattuna, välimaalattuna tai puunsuojakäsiteltynä. Valittavanasi on myös höyläpinta tai hienosahattu pinta.

Miksi hirsipaneeli sisälle

Aito puupaneeli on itsensä näköinen, jäljittelemätön ja aina yksilöllinen. Se tuo sisustukseen kodikkuutta ja lämpöä, mitä mikään muu sisustusmateriaali ei voi tuoda. Aito puupinta on talvella miellyttävän lämmin ja kesällä viileä. Rohkenemme väittää, että puusta valmistettu sisustuspaneeli jopa paranee vanhetessaan ja tarvittaessa se voidaan pintakäsitellä uudelleen.

Uusi hirsipaneeli tuoksuu miellyttävälle, mutta siitä ei vapaudu huoneilmaan epäterveellisiä aineita tai yhdisteitä. Puumesta hirsipaneelit voi käsitellä petsillä, lakalla, saunasuojalla, öljyllä, vahalla tai maalilla. Suosituin käsittely on lakkaaminen kirkkaalla tai kuultavalla lakalla. Varsinkin vaaleaa tai valkoista väripigmenttiä sisältävät lakat ovat suosittuja.

Tutkimuksissa on todettu puun alentavan stressiä ja verenpainetta sekä vaikuttavan ihmisten käyttäytymiseen ja sosiaaliseen havainnointiin. Puuta sisätiloissa voidaan parhaimmillaan pitää terveyttä tukevana materiaalina.

Puumesta hirsipaneelit (HRP)

Sisustamiseen käytettävä Puumesta- hirsipaneeli on paksuudeltaan yleisimmin 20 mm ja leveydeltään 145-190 mm. Myös muita kokovaihtoehtoja on tilattavissa. Puumesta hirsipaneelit valmistetaan aidosta suomalaisesta kuusesta. Kuusi on vaaleampi, kuin mänty, joka myös tummuu ajan saatossa herkemmin. Tummumista vähentääkseen hirsipaneeli suositellaan käsiteltäväksi värillisellä, UV-valolta suojaavalla lakalla tai vahalla.

Puumesta hirsipaneelien kosteusprosentti on 18-22 %. Lämpimiin sisätiloihin asennettaessa paneelit on vietävä hyvissä ajoin tasoittumaan asennusympäristön kosteuteen, jotta kuivumisen aiheuttama kutistuminen jää vähäiseksi. Suosittelemme myös paneelien pintakäsittelyä ennen asennusta.

Puumesta hirsipaneelilla sisustat nopeasti, helposti ja edullisesti haluamasi tilat. Leveällä hirsipaneelilla saat luotua tyylikkäät, lämminhenkiset ja yksilölliset tilat niin moderniin, kuin perinteiseen tyyliin sopivasti – ja halvalla. Puumesta hirsipaneelit voit ostaa joko suoraan verkkokaupasta tai myymälästä. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä myymäläämme sähköpostilla ylivieska@puumesta.fi tai puhelimella 044 357 1210.

Sisälle tarkoitetut hirsipaneelien asennus

Massiivipuisia hirsipaneeleja asennettaessa tulee ottaa huomioon puun eläminen. Kuivuessaan puu kutistuu ja kostuessaan se laajenee. Lämpimiin sisätiloihin asennettaessa paneelit kannattaa viedä hyvissä ajoin tasoittumaan asennettavan ympäristön kosteuteen.

Suositeltava koolausväli hirsipaneelille on 600 mm. Suosittelemme hirsipaneelit asennettavaksi päältä naulaamalla pienikantaisilla dyckert viimeistelynauloilla 2-3 naulalla jokaisesta kiinnityskohdasta.

Hyvistä syistä – Puumesta palvelee sinua myös verkossa, juuri silloin kun sinä haluat, kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Tervetuloa ostoksille!

Tuotteet