lattialauta

Puumestan Lattialauta on valmistettu aidosta suomalaisesta puusta. Puu on lämmin, pitkäikäinen ja luonnollinen lattiamateriaali. Varastostamme löydät niin mökkikuivat, kuin erikoiskuivatkin lattialaudat.

Miksi lattialauta

Aito puulattia on itsensä näköinen, jäljittelemätön ja aina yksilöllinen. Se tuo sisustukseen kodikkuutta ja lämpöä, mitä mikään muu lattiamateriaali ei voi tuoda. Paljaan jalan alla aito puupinta on talvella miellyttävän lämmin ja kesällä viileä. Rohkenen väittää, että puulattia jopa paranee vanhetessaan.

Massiivipuiset lattialaudat ovat melko paksuja ja tarvittaessa ne kestävät useita hiontakertoja, jonka jälkeen ne näyttävät jälleen kuin uusilta. Uusi puulattia tuoksuu miellyttävälle, mutta siitä ei vapaudu huoneilmaan epäterveellisiä aineita tai yhdisteitä.

Puulattian voi käsitellä petsillä lakalla, öljyllä, vahalla tai maalilla. Suosituin lattialaudan käsittely on lakkaaminen kirkkaalla tai kuultavalla lakalla. Ulkonäöllisesti tasapainoisin tulos saadaan, kun valitaan kuultavan lakan sävy läheltä puun omaa sävyä.

Tyypilliset lattialaudat

Lattialaudat ovat paksuudeltaan yleisimmin 28 mm ja leveydeltään 95 mm. Myös muita kokovaihtoehtoja on valittavissa. Suosituimmat puulajit ovat mänty ja kuusi. Kuusi on vaaleampi, kuin mänty, joka myös tummuu ajan saatossa. Tummumista vähentääkseen lattiat suositellaan käsiteltäväksi värillisellä, UV-valolta suojaavalla lakalla tai vahalla.

Lattialautojen asennus

Massiivipuisia lattialautoja asennettaessa tulee ottaa huomioon puun eläminen. Kuivuessaan lattialauta kutistuu ja kostuessaan se laajenee. Lämpimiin sisätiloihin kannattaa valita erikoiskuiva (puusepänkuiva) lattialauta, jonka kosteus on 6-10 % ja mökkiin tai varastoon mökkikuiva (18-22 %) lattialauta.

Suositeltava koolausväli lattialaudalle on 40 mm. Suosittelemme lattialautojen asennukseen 4,2×75 hobau (pienikantainen) ruuveja. Aloita ruuvaamalla ensimmäinen lauta naaras puoli seinää vasten, niin että seinään jää noin 10 mm rako. Ensimmäinen lauta voidaan kiinnittää päältä siten, että lattialista peittää ruuvin kannan. Seuraavien lautojen kiinnitys tapahtuu ruuvaamalla kiinnitysruuvi vinosti uros pontin kiinnitysurasta. Katso tarkemmat asennusohjeet tästä.

Hyvistä syistä – Puumesta palvelee sinua myös verkossa, juuri silloin kun sinä haluat, kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Tervetuloa ostoksille!

Tuotteet