0,00 
0
0
Subtotal: 0,00 
Ostoskorissa ei ole tuotteita.

ulkoverhouspaneeli

Ulkoverhouspaneeli on hienosahattua tai höylättyä, rakennusten ulkoverhoiluun tarkoitettua, yleensä kuusesta tehtyä pontattua paneelia.

Käytämme suomalaista kuusta

Puu on oikein käytettynä ja käsiteltynä, pitkäikäinen ja toimiva ulkoverhousmateriaali. PUUMESTA -ulkoverhouspaneelit ovat CE-merkittyjä ja EN 14915: 2013 -standardin mukaisesti valmistettuja. Käytämme paneelien raaka-aineena PERC-sertifioitua kuusisahatavaraa Suomen parhailta kasvualueilta. PUUMESTA -ulkoverhouspaneelit valmistaa 20 vuoden kokemuksella Woodcomp Oy.

Ulkoverhouspaneelin profiili

Ulkoverhouspaneelien profiileja on useita. Profiili yksilöidään kolmen kirjaimen avulla. Ensimmäinen kirjain U ilmoittaa, että kyseessä on ulkoverhouspaneeli. Toinen kirjain T tai Y ilmoittaa onko kyseessä täyspontti (T) vai yksiponttinen (Y), jota kutsutaan myös puolipontiksi ja avopontiksi. Kolmas kirjain yksilöi profiilin, millaiset sivut paneelissa on ja mikä on sen ulkoasu. PUUMESTA -ulkoverhouspaneeleja valmistetaan seuraavilla profiileilla: V (viisto), W (vinoviisto), S (suora), M (moderni, vinous suoran ja viiston väliltä), K (kouru), H (Hirsi) ja L (limi). Avopontillisten paneelien asentaminen on nopeaa ja tarvittaessa voit myös vaihtaa yksittäisen paneelin keskeltä seinää.

Pintakäsittely

Haluatko ulkoverhouspaneelit puuvalmiina, suojakäsiteltynä, pohjamaalattuna, välimaalattuna, palonsuojamaalattuna vai kahteen kertaan pintamaalattuna? PUUMESTA -ulkoverhoustuotteissa kaikki onnistuu. Teollisesti pintakäsitellyt paneelit ovat tasalaatuisia ja kestäviä. Maalauksen olosuhteet puun kosteudesta kuivumisaikoihin on optimoitu parhaalla mahdollisella tavalla. Työmaalla säästyy niin aikaa, kuin rahaakin, kun pintakäsittely on valmiina.

Hienosahattu pinta on paras vaihtoehto ulkovuorauspaneeleihin. Se on tasaisen karhea ja edesauttaa pintakäsittelyaineiden lujan tarttuvuuden puun pintaan. Meiltä saat halutessasi ulkoseinäpaneelit myös höylätyllä pinnalla.

PUUMESTA -ulkoverhoustuotteiden pohjamaalauksessa käytetään TEKNOL 1881 vesiohenteista alkydipohjamaalia, joka sisältää puun homehtumista ja sinistymistä estäviä aineita sekä UV-valolta suojaavia pigmenttejä. Voidaan pintamaalata sekä dispersiomaaleilla että öljymaaleilla. Kuultokäsitellyt paneelit käsitellään TEKNOL 1888 kuultavalla pohjamaalilla ja suojakäsitellyt paneelit käsitellään TEKNOL AQUA 1410 puunsuojalla. Pintamaalauksessa käytämme NORDICA 3330-03 vesiohenteista, akrylaattipohjaista ulkomaalia.

PUUMESTA -ulkoverhouspaneelien käsittelyyn suosittelemme välimaalausta (1 x pohjamaali + 1 x pintamaali). Haluamaasi sävyyn välimaalatuissa paneeleissa riittää yksi kerros maalia lopullisen pinnan saamiseksi, eikä maalausta tarvitse kiirehtiä.

Päätyponttaus

Päätypontattujen paneelien etuna on vähäinen materiaalihukka. Edellisen rivin paneloinnista jäävällä pätkällä voit aloittaa seuraavan rivin paneloinnin. Ympäripontattua paneelia ei tarvitse jatkaa ruodelaudan kohdalta, vaan sen voi jatkaa siitä, mihin edellinen päättyy. Huolehdi kuitenkin, etteivät jatkoskohdat vierekkäisissä paneeleissa tule samaan ruodeväliin. Valmiiksi käsitellyissä paneeleissa päätysaumoista tulee lähes huomaamattomia, eikä paneelien päitä tarvitse erikseen käsitellä. Katkaistut paneelinpäät on aina käsiteltävä enne asentamista, jotta kosteus ei pääse paneelin päästä puuhun.

Ulkonäköön vaikuttaa moni asia

Kun valitset sinulle sopivaa ulkoverhouspaneelia, kannattaa ensiksi miettiä, tuleeko verhoilu pystyyn vai vaakaan. Vaakaverhoukseen soveltuvat kaikki muut paitsi UYS ja UTS profiilit. Pystyvuoraukseen sopii kaikki muuta, paitsi UYL profiili. Suosittelemme kuitenkin pystyverhoilussa käytettäväksi täysponttista paneelia.

PUUMESTA -ulkoverhouspaneelien leveydet vaihtelevat 45 mm ja 220 mm välillä. Leveillä paneeleilla saat ulkonäköön massiivisuutta ja näyttävyyttä, kun taas kapeammat paneelit soveltuvat ulkonäöllisesti paremmin pienempiin rakennuksiin. 220 mm leveä ulkoverhouspaneeli valmistetaan kuusi sahatavarasta PU-liimalla liimatusta aihiosta. Liima kestää erinomaisesti lämpötilan sekä sään vaihtelua ja liimasauma on lähes näkymätön. Liimattu ulkovuoripaneeli voidaan käsitellä myös läpikuultavalla pintakäsittelyaineella.

Paneelin yleisimmät paksuudet ovat 20 mm, 23 mm ja 28 mm. Mitä paksumpi paneeli on, sitä paremmin se kestää pohjolan vaihtelevia sääolosuhteita.

Halutessasi leveämpiin PUUMESTA -ulkoverhouspaneeleihin on saatavissa myös tehosteura (valeura). Tällaisissa ulkoverhouksissa saadaan vaikutelma kapeammasta paneelista. Usein saman kokoista normaalia ja tehostepaneelia käytetään yhdessä, kun ulkoverhoukseen halutaan elävyyttä.

PUUMESTA -ulkoverhouspaneelit ja ympäristö

Puu on ikiaikainen luonnon supertuote. Puuta on aina arvostettu sen saatavuuden, helpon työstettävyyden, lämmöneristävyyden ja kauniin ulkomuodon vuoksi. Puu on aito, uusiutuva ja ympäristöystävällinen luonnon tuote. Puutaloissa rakennusmateriaaleihin varastoituu hiiltä pitkäksi aikaa. Keskiverto suomalainen puuomakotitalo sitoo puurakenteissaan noin 30 tonnia ilman hiilidioksidia.

PUUMESTA -ulkoverhouspaneelien PERC-sertifiointi takaa, että metsiä hoidetaan kansallisen lainsäädännön, metsänhoitosuositusten ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Valitsemalla PUUMESTA -ulkoverhouspaneelit, et tule pettymään!

Tuotteet