Tuotteet

15x120x2100 STS Saunapaneeli lämpökäsitelty haapa


Ylivieskan myymälä 18,10  / kpl

Varasto loppu

15x120x2100 STS Saunapaneeli lämpökäsitelty haapa Kallio on 15 mm paksu, 120 mm leveä ja 2100 mm pitkä, korkealaatuisesta haavasta valmistettu, suorareunainen, kosteantilan sisäverhouspaneeli. STS Kallio-paneelissa on 3 mm:n avosauma ja reunoissa R2-pyöristys. Paneeli voidaan kiinnittää piilonaulauksella tai päältä naulaamalla. Tuotetta käytetään yleisimmin saunojen ja pesutilojen sisäverhouksissa.

Varasto loppu

Tämän tuotteen hinta ja saldo vain verkkokaupassa ja Ylivieskan myymälässä. Kysy Raahen myymälän hinta ja saatavuus suoraan myymälästä.

Kuvaus

15x120x2100 STS Saunapaneeli lämpökäsitelty haapa Kallio on 15 mm paksu, 120 mm leveä ja 2100 mm pitkä, korkealaatuisesta haavasta valmistettu, suorareunainen, kosteantilan sisäverhouspaneeli. STS Kallio-paneelissa on 3 mm:n avosauma ja reunoissa R2-pyöristys. Paneeli voidaan kiinnittää piilonaulauksella tai päältä naulaamalla. Tuotetta käytetään yleisimmin saunojen ja pesutilojen sisäverhouksissa.

Lämpökäsitellyn haavan käyttö

Oksaton ja pihkaton lämpökäsitelty haapa sopii erinomaisesti saunaan. Se on kauniin ruskea, sillä on jalopuumaisen tyylikäs pinta sekä miellyttävä tuoksu. Lämpökäsittelyllä puusta tulee entistä kovempi ja kestävämpi, eikä se turpoa eikä väänny ajan mittaan. Lämpökäsitelty haapa pysyy mitoissaan. Lämpökäsittelyn myötä haavan lämmöneristyskyky paranee entisestään, joten se ei tunnu kuumalta. Lämpöhaapa sopii ominaisuuksiensa ansiosta saunaan ja kosteisiin tiloihin, mutta sitä voidaan käyttää myös laajasti muussa sisustamisessa.

Haavan ominaisuudet

Haavan puuaineksessa pinta- ja sydänpuu eivät erotu selvästi. Puu on vaaleaa, pehmeää, joustavaa sekä tiivistä. Se on myös pitkä- ja suorasyistä. Haapa tummuu herkästi pinnasta, muuta puun vaaleus säilyy sisemmissä kerroksissa. Kevyehkö puuaine ei vääntyile kerran kuivuttuaan yhtä pahasti kuin muut puulajit. Kuivauksessa haapa kutistuu vähän, mutta vääntyilee helposti. Tuoreena haapa on helposti lahoavaa, mutta kuivettuaan se säilyy hyvin. Haapaa on helppo työstää, mutta sen kiillotettavuus on heikko. Nukkaisuus vaikeuttaa pintakäsittelyä. Ilmakuivan sahatavaran paino 490- 540 kg/m3. Haapa on perinteinen saunan laudepuu, koska puuaine ei johda lämpöä eikä tikkuunnu.

Lämpökäsittely

Lämpökäsitelty puu eli lämpöpuu valmistetaan modifioimalla puuta yli 160 °C lämpötilassa. Valmistusprosessi perustuu korkean läm­pötilan ja vesihöyryn käyttöön. Prosessin aikana puuhun ei lisätä kemikaaleja. Lämpökäsittelyllä puutavaralle saadaan parempi biologinen kestävyys ja alhaisempi kosteuseläminen verrattuna lämpökäsittelemättömään puutavaraan. Lisäksi lämpökäsittelyllä voidaan muuttaa puun väriä enemmän jalopuiden sävyisiksi siten, että väri muuttuu koko puutavarakappaleessa eli tuote on ”läpivärjätty”.

Tuotteen käsittely

15x120x2100 STS Saunapaneeli lämpökäsitelty haapa suositellaan käsiteltäväksi parafiiniöljyllä ennen käyttöönottoa. Parafiiniöljy on myrkytön ja luontoystävällinen tuote, joka suojaa puupinnan kosteudelta ja helpottaa sen puhtaana pitämistä. Koska parafiiniöljy tunkeutuu syvälle puun syihin, sinne ei enää pääse muita aineita. Öljy on väritöntä ja käsittely vain syventää puun syiden sävyä. Varmistaaksesi tuotteen pitkäikäisyyden, suosittelemme että öljykäsittely uusitaan kerran vuodessa.

Lämpöhaapa saunapaneelit

Paneeli on yleensä sahattua tai höylättyä puutavaraa, jossa on toisella reunalla uros pontti ja toisella naaraspontti. Paneelit liitetään ponttien avulla toisiinsa, jolloin saadaan yhtenäistä pintaa, jossa ei ole rakoja. Paneeleja käytetään niin ulkoverhoiluissa, kuin sisäverhoiluissa. Lämpökäsitellystä haavasta valmistetut saunan ja kosteantilan paneelit ovat yleensä 15 mm paksuja ja 90, 120 sekä 140 mm leveitä. Pituudet vaihtelevat 1800 – 3000 mm. Varastoimme niin perinteisiä STP profiilin paneeleita, kuin moderneja STS profiilin paneeleja.

Tuotetiedot

Tuote: 15x120x2100 STS Saunapaneeli lämpökäsitelty haapa
Paksuus: 15 mm
Leveys: 120 mm
Pituus: 2100 mm
Materiaali: Oksaton haapa
Käsittely: Lämpökäsitelty
Pinta: Höylätty
Profiili: STS, suorareunainen, reunoissa R2-pyöristys
Kiinnitys: Piilonaulaus tai päältä naulaus
Käyttö: Saunan ja kosteiden tilojen panelointiin

Valmistajan tuotesivut

Katso myös muut saunapaneelit

Lisätiedot

Paino 1,670000 kg (kilogramma)
Mitat 2100,0000 × 120,0000 × 15,0000 mm (millimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “15x120x2100 STS Saunapaneeli lämpökäsitelty haapa”