Tuotteet

15x90x2100 STP Saunapaneeli Tervaleppä


Ylivieskan myymälä 11,50  / kpl

Varasto loppu

15x90x2100 STP Saunapaneeli Tervaleppä on 15 mm paksu, 90 mm leveä ja 2100 mm pitkä, korkealaatuisesta tervalepästä valmistettu pyöreäreunainen pontattu saunapaneeli. Tuotetta käytetään yleisimmin saunojen ja pesutilojen sisäverhouksissa.

Varasto loppu

Tämän tuotteen hinta ja saldo vain verkkokaupassa ja Ylivieskan myymälässä. Kysy Raahen myymälän hinta ja saatavuus suoraan myymälästä.

Kuvaus

15x90x2100 STP Saunapaneeli Tervaleppä on 15 mm paksu, 90 mm leveä ja 2100 mm pitkä, korkealaatuisesta tervalepästä valmistettu pyöreäreunainen pontattu saunapaneeli. STP-profiili tarkoittaa, että se on sisäverhouspaneeli, siinä on täyspontti, ja sen reuna on pyöreä. Tuotetta käytetään yleisimmin saunojen ja pesutilojen sisäverhouksissa.

Tervalepän käyttö

Tervalepän suosio sisustusmateriaalina on kasvanut valtavasti viime vuosina. Se sopii ominaisuuksiltaan erinomaisesti kosteisiin tiloihin kuten saunoihin ja pesuhuoneisiin, mutta yhtä hyvin myös muuhun sisustukseen. Tervaleppä ei kuumene kovissakaan lämpötiloissa ja kestää lämmönvaihtelut halkeilematta joko sellaisenaan tai esim. parafiiniöljyllä käsiteltynä. Lisäksi kauniin punertavan sävyinen puuaines antaa saunalle harmonisen ilmeen ja miellyttävän, miedon tuoksun.

Puuaineksen ominaisuudet

Tervalepän puuaines on pehmeää, kevyttä ja vaaleata, ja se muuttuu ilman ja valon vaikutuksesta punertavaksi. Sekä pinta-, että sydänpuu ovat punertavia, eivätkä erotu toisistaan selvästi. Värin voimakkuuteen vaikuttavat kaatoajankohta, kasvupaikka sekä kuivaus. Laadukasta puusepän materiaalia saadaan kasvattamalla tervaleppää tiheässä, jolloin siitä tulee suorarunkoinen ja oksaton. Lepän työstäminen ja pintakäsittely on helppoa. Ilmakuivan sahatavaran paino 530 kg/m3.

Käsittely

15x90x2100 STP Saunapaneeli Tervaleppä suositellaan käsiteltäväksi parafiiniöljyllä ennen käyttöönottoa. Parafiiniöljy on myrkytön ja luontoystävällinen tuote, joka suojaa puupinnan kosteudelta ja helpottaa sen puhtaana pitämistä. Koska parafiiniöljy tunkeutuu syvälle puun syihin, sinne ei enää pääse muita aineita. Öljy on väritöntä ja käsittely vain syventää puun syiden sävyä. Varmistaaksesi tuotteen pitkäikäisyyden, suosittelemme että öljykäsittely uusitaan kerran vuodessa.

Tervaleppä paneelit

Paneeli on yleensä sahattua tai höylättyä puutavaraa, jossa on toisella reunalla uros pontti ja toisella naaraspontti. Paneelit liitetään ponttien avulla toisiinsa, jolloin saadaan yhtenäistä pintaa, jossa ei ole rakoja. Paneeleja käytetään niin ulkoverhoiluissa, kuin sisäverhoiluissa. Tervalepästä valmistetut saunan ja kosteantilan paneelit ovat yleensä 15 mm paksuja ja 90, 120 sekä 140 mm leveitä. Pituudet vaihtelevat 1800 – 3000 mm. Varastoimme niin perinteisiä STP profiilin paneeleita, kuin moderneja STS profiilin paneeleja.

Tuotetiedot

Tuote: 15x90x2100 STP Saunapaneeli Tervaleppä
Paksuus: 15 mm
Leveys: 90 mm
Pituus: 2100 mm
Materiaali: Oksaton tervaleppä
Pinta: Höylätty
Profiili: STP, pyöreäreunainen
Kiinnitys: Päältä naulaulaamalla
Käyttö: Saunan ja kosteiden tilojen panelointiin

Valmistajan tuotesivut

Katso myös muut saunapaneelit

Lisätiedot

Paino 1,430000 kg (kilogramma)
Mitat 2100,0000 × 90,0000 × 15,0000 mm (millimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “15x90x2100 STP Saunapaneeli Tervaleppä”