Kulmalevy

Kulmalevy eli kulmarauta on puu- ja levyrakenteiden tukevaan kiinnittämiseen tarkoitettu metallinen rakennuskiinnike. Kulmalevyjä  käyttämällä saat rakennettua tukevat liitokset piharakennuksiin, terasseihin, kattoristikoihin, kalusteisiin yms. Kulmalevy suositellaan kiinnitettäväksi kappaleisiin niihin tarkoitetuilla ankkurinauloilla tai ankkuriruuveilla.

Kulmalevyissä on, koosta riippuen vaihteleva määrä kiinnitysreikiä. Tukevan rakenteen saamiseksi kulmaraudat kannattaa kiinnittää mahdollisimman monesta reiästä ankkuriruuveilla tai nauloilla. Pääsääntöisesti myymämme kulmalevyt ovat CE-merkittyjä, joten voit käyttää niitä huoletta vaativammissakin rakenteissa.

Ankkuriruuvit ja -naulat

Ankkuriruuvit ja -naulat on suunniteltu erityisesti kulmarautojen ja naulauslevyjen kiinnittämiseen. Ankkuriruuveissa on vahvistettu kanta ja se kestää puun elämisestä aiheutuvan liikkumisen huomattavasti paremmin, kuin tavallinen ruuvi.

Oikea kulmalevy oikeaan paikkaan

Kulmalevyä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota kokoon sekä säälle altistumiseen. Sinkitty kulmalevyt soveltuvat käytettäviksi katetuissa ulkotiloissa (käyttöluokka 2) ja ruostumattomat kulmalevyt ulkotiloissa (käyttöluokka 3).

Tuotteet