tammi

Tammi on lujaa, kovaa, painavaa ja tiheäsyistä jalopuuta. Pintapuu on ohut ja vaaleahko, kun taas sydänpuun väri vaihtelee vaaleankellertävästä keskiruskeaan. Ydinsäteet erottuvat selvästi poikkileikkauksessa. Tammen korkean parkkihappopitoisuuden ansiosta hyönteiset eivät sitä juurikaan vaurioita. Sydänpuulla on hyvä lahonkestävyys ja se sietää hyvin vettä. Tammi on syytä kuivata huolellisesti halkeilun välttämiseksi. Kuivana sen työstäminen on myös helppoa. Kuiva tammipuu painaa 753 kg/m3.

Käyttökohteet

Tammilauta sopii erinomaisesti puusepänteollisuuden raaka-aineeksi, sekä oviin, ikkunoihin ja kynnyksiin. Siitä valmistetaan myös viilua parkettia ja veneitä. Kovuutensa ja lahoamattomuutensa vuoksi tammea käytettiin ennen purjelaivojen rakennusaineena. Myös tynnyripuuna tammella on pitkät perinteet.
Välimeren alueella kasvavan korkkitammen kaarnasta valmistetaan eristelevyjä ja pullonkorkkeja.

Jalopuut Puumestalta

Puumestan laajasta valikoimasta löytyy myös erilaisia jalopuita. Varastoimme pieniä määriä erilaisia jalopuulajeja ja tilaamalla saat meiltä nopeasti myös suuremmat määrät ja haluamassasi koossa. Myös jalopuista valmistetut liimalevyt saat meiltä. Ota rohkeasti yhteyttä myymäläämme 044 357 1210 tai sähköpostitse ylivieska@puumesta.fi.

Tuotteet


Tuote Pituus +