Tuotteet

26x140x2400 Laudelauta lämpökäsitelty mänty


Ylivieskan myymälä 18,25  / kpl

Varasto loppu

26x140x2400 Laudelauta lämpökäsitelty mänty on 26 mm paksu, 120 mm leveä ja 2400 mm pitkä, lämpökäsitellystä männystä valmistettu saunanlaudepuu. Lämpökäsittely tekee puusta lahonkestävän, muotonsapitävän ja täysin myrkyttömän. Se on kaunis ja pitkäikäinen tuote kestävään rakentamiseen.

Varasto loppu

Tämän tuotteen hinta ja saldo vain verkkokaupassa ja Ylivieskan myymälässä. Kysy Raahen myymälän hinta ja saatavuus suoraan myymälästä.

Kuvaus

Lunawoodin valmistama Luna SHP 26x140x2400 Laudelauta lämpökäsitelty mänty on 26 mm paksu, 140 mm leveä ja 2400 mm pitkä, lämpökäsitellystä männystä valmistettu saunanlaudepuu. Lämpökäsittely tekee puusta lahonkestävän, muotonsapitävän ja täysin myrkyttömän. Se on kaunis ja pitkäikäinen tuote kestävään rakentamiseen.

26×140 Laudelauta lämpökäsitelty mänty suositellaan käsiteltäväksi parafiiniöljyllä ennen käyttöönottoa. Parafiiniöljy on myrkytön ja luontoystävällinen tuote, joka suojaa puupinnan kosteudelta ja helpottaa sen puhtaana pitämistä. Koska parafiiniöljy tunkeutuu syvälle puun syihin, sinne ei enää pääse muita aineita. Öljy on väritöntä ja käsittely vain syventää puun syiden sävyä. Varmistaaksesi tuotteen pitkäikäisyyden, suosittelemme että öljykäsittely uusitaan kerran vuodessa.

Lämpökäsitelty puutavara

Lämpökäsitelty (virallisesti lämpömodifioitu) puutavara valmistetaan mänty-, kuusi- tai lehtipuusahatavarasta lämpökäsittelyprosessilla. Prosessi perustuu kor­kean lämpötilan ja vesihöyryn käyttöön. Prosessissa ei käytetä kemi­kaaleja. Lämpökäsittelyllä puutavaralle saadaan parempi biologinen kestävyys ja alhaisempi kosteuseläminen verrattuna lämpökäsittelemättömään puutavaraan. Lisäksi lämpökäsittelyllä voidaan muuttaa puun väriä enemmän jalopuiden sävyisiksi siten, että väri muuttuu koko puutavarakappaleessa eli tuote on ”läpivärjätty”.

Suomessa lämpökäsitelty puutavaraa valmistetaan ThermoWood® -prosessilla, jolla tuotetaan lämpökäsiteltyä puutavaraa kahteen tuoteluokkaan Thermo-S ja Thermo-D. Nämä tuoteluokat määrittele­vät lopputuotteen ominaisuudet ja käyttökohteet. ThermoWood® -prosessissa lämpökäsiteltävä puutavara laatulajitellaan ennen lämpökäsittelyä omien laatukriteerien mukaan. Näin ollen lämpökäsitellyn puutavaran laatua ei tarkastella käsittelemättömän sahatava­ran laatuluokituksen mukaan.

Lämpöpuun valmistus

Lämpökäsitelty puu eli lämpöpuu valmistetaan modifioimalla puuta yli 160 °C lämpötilassa. Valmistusprosessi perustuu korkean läm­pötilan ja vesihöyryn käyttöön. Prosessin aikana puuhun ei lisätä kemikaaleja.

Valmistusprosessi voidaan jakaa kolmeen erilliseen vaiheeseen:
1. lämpötilan nosto
2. varsinainen lämpökäsittely
3. lämpötilan lasku ja kosteuden tasaannutus

Puun kosteus tasaannutetaan käyttökohteen mukaan, yleensä yli neljän prosentin kosteuteen.

Raaka-aineena käytetään kotimaista mänty- ja kuusisahatavaraa.

Käsittelyn vaikutus ominaisuuksiin

Lämpökäsittelyssä puun lahon- ja säänkesto sekä lämmöneristys-ominaisuudet paranevat ja kosteuseläminen pienenee. Korkeassa lämpötilassa pihka poistuu puusta.

Lämpökäsittelyn vaikutus puun kovuuteen on vähäinen. Suu­rempi merkitys on puun tiheyden vaihtelulla ja käytetyllä puulajilla. Lämpökäsittely heikentää hieman puun taivutus- ja halkaisulujuutta. Korkeassa lämpötilassa puu läpivärjäytyy ruskeaksi.

Luokittelu ja luokkien erot

Yleisessä ThermoWood -tuote-luokituksessa havu- ja lehtipuille on oma lämpökäsittelyasteisiin perustuva luokituksensa. Käsittelylämpötilat on määritetty optimoiden loppukäyttökohteen edellyttämät vaatimukset. Tuoteluokat ovat Thermo-S ja Thermo-D.

  • Thermo-S (Stability) -luokan lämpökäsittely parantaa puun dimensiostabiilisuutta sekä antaa ruskean värisävyn.
  • Thermo-D (Durability) -luokan lämpökäsittely lisäksi paran­taa selkeästi puun lahonkesto-ominaisuuksia ja antaa Thermo-S -luokkaa tummemmanruskean värisävyn.

Yleisen tuoteluokituksen lisäksi teolliselle asiakkaalle jatkojalos-tettavaksi toimitettava puutavara voidaan lämpökäsitellä ostajan ja tuottajan välisen sopimuksen mukaisesti, jolloin käsittelyaste voi­daan optimoida tarkasti loppukäyttökohteen vaatimukset huomi­oiden.

Yleisimmät käyttökohteet

Lämpöpuun yleisimmät käyttökohteet sisätiloissa ovat saunan sisus­tukset, seinä- ja kattopaneelit, lattialaudat ja kalusteet. Ulkokäyttökohteita ovat ulkoverhoukset, säleiköt, terassit, aidat ja puusepänteollisuuden tuotteet (ikkunat, ovet, kylpytynnyrit jne.).

Lämpökäsittelyssä puun lahon- ja säänkesto sekä lämmöneristys-ominaisuudet paranevat ja kosteuseläminen pienenee. Korkeassa lämpötilassa pihka poistuu puusta.

Lämpökäsittelyn vaikutus puun kovuuteen on vähäinen. Suu­rempi merkitys on puun tiheyden vaihtelulla ja käytetyllä puulajilla. Lämpökäsittely heikentää hieman puun taivutus- ja halkaisulujuutta. Korkeassa lämpötilassa puu läpivärjäytyy ruskeaksi.

Pintakäsittely

Lämpöpuu on ruskeansävyinen. Alkuperäisen värin säilyttämisek­si ja pintahalkeilun ehkäisemiseksi suositellaan UV-suojan antavaa pintakäsittelyä.

Öljypohjaiset pintakäsittelyaineet toimivat kuten käsittelemättömällä puulla. Vesipohjaisten pintakäsittelyaineiden imeytyminen on hitaampaa, joten suositellaan valmisteita, joiden kuivumisaika on pitkä.

Pintakäsittelyaine levitetään ohuena kerroksena ja tarvittaessa useampaan kertaan. Ennen toimenpidettä on syytä tutustua pinta-käsittelyaineen käyttöohjeeseen.

Tuotetiedot

Tuote: Luna SHP 26x140x2400 Laudelauta lämpökäsitelty mänty
Paksuus: 26 mm
Leveys: 140 mm
Pituus: 2400 mm
Puulaji: Mänty
Luokka: Thermo-D
Pinta: Höylätty, sileä
Käyttökohteet: Sauna, sisätilat, terassit, piharakentaminen ja muut näkyvät pinnat

Tuotekortti

Katso myös muut laudelaudat ja -rimat

Lisätiedot

Paino 4,600000 kg (kilogramma)
Mitat 2400,0000 × 140,0000 × 26,0000 mm (millimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “26x140x2400 Laudelauta lämpökäsitelty mänty”